Patkov-Vinogradi

 

Patkov vinograd smešten je pod krovom stotinu godina stare nemačke kuće u Krčedinu. Između zidova od naboja debelih preko pola metra spakovano je sve što mala, moderna vinarija treba da ima, a „gazde”, kako to Sremci kažu, uspele do sada da joj obezbede. Sam vinograd je posađen na obodu sela, na padini koja se spušta prema potoku Patka, a zasađen je prvashodno grašcem i  sa nešto rajnskog rizlinga, od koga se proizvodi oko 8.000 buteljki vina godišnje.

 

Knjaz Miškin

Knjaz Miškin (2016) je grašac s malim udelom rajnskog, predstavlja sveže, lagano i pitko vino. Ozbiljno skrojen i sa dozom umetničke elegancije, iako sadrži svega 11 procenata alkohola, strasti u čaši nimalo ne nedostaje. Još ako se dobro ohlađen servira u autentičnom dvorišnom ambijentu, ispod oraha i uz vojvođansko meze, dve-tri flaše promaknu za čas. Vino koje i manje iskusan ljubitelj vina čita kao uzbudljiv roman.

Nagrade: BeoWine Fair 2018 – Srebrna medalja; Sajam fruškogorskih vina 2018 – Zlatna medalja.

 

Majstor i Margarita

Majstor i Margarita (2017). Neobična godina stvorila je neobično vino od najkvalitetnijih grozdova grašca iz Patkovog vinograda. Gotovo zelene i kristalno bistre boje, oduševiće vas aromama citrusa, jabuke i kruške, sa naglašenom primenom herbalnih tonova. Šivo i energično vino sa bogatom strukturom, punoćom i svežim kiselinama koje pružaju dozu elegancije i gipkost.

Nagrade: BeoWine Fair 2019 – Zlatna medalja; Sajam fruškogorskih vina 2019 – Zlatna medalja; BIWC Sofija 2019 – Bronzana medalja.

 

Geppetto

Geppetto (2018) je veoma uspeo pokušaj da se od grožđa iz jedne “obične” godine napravi grašac malo drugačaiji od Mneza Miškina iz 2016. Vino je provelo nekoliko meseci u kontaktu s drvetom, čime nije izgubilo apsolutno ništa od treperave svežine i gipkosti, ali je zato dobilo na dubini, punoći i zaokruženosti, koja oduševljava ozbiljne poznavaoce vina.

 

 

Contact info
Milenka Vuksana 10, Krčedin, Srbija

Branko Mlađenović +381 65 351 0351

Mirjana Đurđević +381 63 118 2008

Kontaktirajte nas

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.