Perun

Vrhunska rakija  – detaljima do savršenstva

Recept za Perun rakiju oduvek je bio deo naše porodice. Svake jeseni tradicionalna mudrost i strast prema ovom snažnom, ali elegantnom piću okupljala je porodicu na valovitoj obali Dunava, tokom jesenjeg pečenja rakije. Čuvanje tradicije porodičnog zanata – pečenja prvoklasne rakije – od početka je organizovano oko cilja da posebno gajeno voće dovede do savšenog ukusa.

U destileriji Perun koristimoo nakvalitetniju modernu tehnologiju koja rakiji obezbedjuje najviši standard. Mudrost tradicije udružena je sa savremenim znanjem i naprednom tehnologijom. Kao rezultat dobijeno je sofisticirano, ali snažno piće. Rešenost i usmerenost ne poznaje granice, te se danas Perun rakije toče širom sveta, tako da, kada se nadjete u jednom od najboljih barova po Forbsovoj listi 2015 – Employees Only u Njujorku, naručite čašicu Peruna.

Perun destileriju definiše specifičan proizvodni proces, potpuna automatizacija, savremena oprema i visoki standardi. Saradnjom eminentnih srpskih, nemačkih i američkih tehnologa razvili su jedinstven proces proizvodnje prirodnih voćnih rakija. Zajednički zadak je bio sjediniti tradicionalnu mudrost pečenja srpske rakije i tehniku savremene destilacije. Automatizaciju proizvodnog procesa Tim Perun destilerije je u potpunosti samostalno razvio i implementirao. Automatizovani proizvodni proces je na najvišem ekološkom nivou i odvija se uz minimalan utrošak energenata.

 

U Perun destileriji uvek se teži novim izazovima. Vizija tima Perun destilerije je da uvek možemo više i bolje. Kombinacijom moderne tehnologije i višegodišnjeg  iskustva stvorili smo prvi kraft gin i prvu kraft vodku u Srbiji. Gin je dobijen destilacijom 14 različitih biljaka. Procesom trostruke destilacije napravili smo kristalno čistu vodku.

Vrhunska rakija detaljima do savršenstva

Takmičenje International Wine and Spirit Competition je osnovano 1969

godine, i važi za prvo takve vrste u svetu. Njegov cilj je promocija

vina, žestokih alkoholnih pića i likera vrhunskog kvaliteta iz celog sveta. Svi uzorci se anonimno testiraju i podeljeni su u grupe po vrsti, regiji, čak i godini ako je to potrebno.

 

Više od 50 nagrada…

 

PERUN DUNJA

Rakija opojnog mirisa, tipican i intenzivan ukus dunje sa dobro izbalansiranim svežim citrusnim notama i blagim nagoveštajem oraha. Zaokružena laganim ukusom vanile i karamele usled odležavanja u hrastovim buricima. Za ovu vrstu rakije koristimo najkvalitetniju sortu ovog voca poznata kao „Leskovcka dunja“. Nju odlikuje visok procenat šecera za čiji su nastanak zaslužna sunčana leta juga Srbije.

 

PERUN ŠLJIVA

Rakija bogatog punog ukusa pitome vocne arome obogacene dodirom hrasta u kome je odležala. Naša rakija od šljive se prepoznaje po harmonicnom spoju vocne slasti i izbalansirane jacine hrasta. Blago naglašen taninski ton zaokružuje punocu ukusa i arome. Tekstura je rusticna sveprožimajuca.

 

PERUN KRUŠKA

Rakija kristalno ciste boje. Destilacijom dovedena do savršenstva. Perun vilijamovka je oštro, elegantno i prefinjeno pice koje ce Vas ocarati raskošnim mirisom i ukusom iznenađujuće slasti.

 

PERUN KAJSIJA

Nežnog ukusa i egzoticne arome, kajsijevaca je elegantna i pitka rakija koja se može konzumirti u svakoj prilici. Pice glatke teksture koje ostavlja bogat ukus voca. Kvalitet naših rakija počinje od voća.

 

Kod nas, u Perunu, sve počinje sa voćem. Perun rakija je esencija najboljeg: snaga zemlje, brzina vetra, neuhvatljivost vode i energija svetlosti. Voće je pretočeno u flašu bez pravljenja kompromisa. Savršen plod, savršena tehnika proizvodnje, savršena rakija.

 

HONEY 700ml 0.1L 40% Alc

Potrebno je više od dve godine i cetiri meseca da naš medeni liker postane deo vaše svakodnevice a vi deo istinske avanture. Da bi smo dobili ovo pice razigranog ukusa i mirisa najpre nam je potrebna rakija od dunje koja mora biti starija od dve godine, potom se u nju dodaje livadski med koji odmara najmanje pola godine. I nastaje magija jakog i slatkog. Nema povratka. Živeli!

 

NOCINO

U kasno prolece mladi zeleni orasi se potapaju u Perun rakiju od jabuke uz dodatak livadskog meda, bilja i zacina i tako odležavaju na prolecnom suncu punih mesec dana. U prošlosti se ovo pice koristilo kao lek, a danas je ovaj rucno pravljeni liker strast svih zaljubljenika u kombinaciju gorko slatkog ukusa i intrigantne arome dobijene pažljivo biranim zacinima.

 

GIN

Koristeci modernu tehnologiju i višegodišnje iskustvo proizveli smo prvi London Dry Gin u Srbiji. Naš gin je veoma aromatican, razigranog mirisa, lake teksture koga odlikuje raskošan ukus dobijen destilacijom 14 razlicitih biljaka, koji ne ostavlja ravnodušnim ni vrsne poznavaoce ovog pica, a ni koktel majstore. Najbolje se servira sa kvalitetnim tonikom, limunom i dosta leda. Živeli!

 

VODKA

Luksuzna rucno izrađena vodka cistog i kremastog ukusa dobijena trostrukom destilacijom u bakarnim kazanima. Perun vodka zbog svoje savršene teksture i čistine se može servirati sama sa ledom ili kao sastojak brojnih koktela. Perun vodka nastaje iskljucivo destilacijom šecerne repe, a poznato je da je to proces kojim se dobija najkvalitetnija vodka.

 

Promo materijal
Contact info
Vojvode putnika bb, Inđija, Vojvodina 22320, Srbija
LOKACIJA
Kontaktirajte nas

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.