Savez-Pronalazaca

Savez pronalazača Vojvodine je strukovna organizacija koja je osnovana pre više od 50 godina.

Savez se bavi:

 • javnim i stručnim pitanjima,ciljevima i interesima u oblasti pronalazaštva,naučno – istraživačke i inovacione delatnosti,
 • organizovanjem i aktivnostima inovatora, pronalazača,njihovih udruženja i drugih fizičkih i pravnih lica zainteresovanih za izgradnju i unapređenje inovacione politike,sistema i uslova koji omogućuju brže stvaranje, razvoj i primenu inovacija i pronalazaka koji su rezultat efikasnijeg korišćenja domaćeg znanja i potencijala;
 • podsticanjem,razvijanjem i popularizacijom pronalazaštva i inventivnog stvaralaštva;adekvatnim vrednovanjem i jačanjem društvenog ugleda i statusa pronalazača;
 • stručnu pomoć u izradi tehničke dokumentacije za zaštitu prava(patent,mali patent,žig,industrijski dizajn,autorska isrodna prav i dr.)i podršku pronalazačima i svim drugim nosiocima prava intelektualne svojine
 • popularizacija pronalazaštva i inovacione delatnosti posebno kod mladih.
 • Izadavnje publikacija kojima se afirmiše pronalazaštvo inovacioni projekti i intelektualna svojina
 • Oranizatori smo Međunarodne smotre-takmičenja mladih:“Inovacioni potencijali mladih“
 • Međunarodni festival inovacija,znanja i stvaralaštva Tesla fest je najveća manifestacija inovacija i pronalazaštva u našoj zemlji i regionu koja traje 35 godina

PROGRAM  TESLA FESTA2021

U Novom Sadu se održava tradicionalni 35. Međunarodni festival inovacija, znanja i stvaralaštva TESLA FEST 2021, od 12. do 15. oktobra u SPC Vojvodina, pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, Pokrajinske vlade, Grada Novog Sada sa sledećim programom:

 • Izložba inovacija, pronalazaka, novih proizvoda i tehnologija,
 • Izložba industrijskog dizajna , žigova, oznaka geografskog  porekla   i robnih marki,
 • Međunarodna konferencija o inovacijama i intelektualnoj svojini pod pokroviteljstvom Svetske organizacije za intelektualnu svojinu(WIPO)
 • Takmičenje-smotra stvaralaštva ,“ Inovacioni potencijali  mladih“
 • Izložba o pronalazaču i  kazanndžiji Milanu T. Jovanoviću osnivaču 1. Novosadske tvornice patenata
 • Dodela nagrada i priznanja.

Svake godine svoje pronalaske, inovacije, nove proizvode, tehnologije i projekte izloži preko 500 individualnih pronalazača, mladih talenata, studenata, preduzetnika, škola, fakulteta, instituta i preduzeća iz zemlje i inostranstva. Na TESLA FEST-u  su do sada učestvovali pronalazači i izlagači  iz više od 25 zemalja sveta. Međunarodni žiri najuspešnijim učesnicima dodeljuje zlatne,srebrene i bronzane plakete sa likom Nikole Tesle i Gran pri TESLA FEST-a.

Na TESLA FEST-u  će Svetska organizacija za intelektualnu svojinu (WIPO) dodeliti priznanja najuspešnijim pronalazačima.

TESLA FEST se održava 35 godinu i prerastao je u značajan privredni, naučni, kulturni događaj u zemlji i regionu gde se afirmišu inovacije, pronalazaštvo i intelektualna svojina kao važan  faktor naučnog, kulturnog,ekonomskog i tehnološkog razvoja.

TESLA FEST doprinosi uspostavljanju konkretnih poslovnih aranžmana i bržoj  komercijalizaciji pronalazaka i drugih pronalazačkih zamisli.

Medijski pokrovitelj: JMU RTV Vojvodine

Milan Dević

Sedište firme:

Simprolit doo, Beograd, Kostolačka 67

tel. 011/397 67 70

Proizvodnje:

Belegiš, Vere Miščević 130

sajtovi: http://www.simprolit.rs

http://www.simprolit.com

http://www.simprolit.ru

 

E.pošta:

simprolit.bgd@gmail.com

simprolit@gmail.com

milan.devic@yandex.ru

 

Zoran Kopanja

Ime i prezime: Zoran Kopanja

Broj tel: +381 65 587 8263

Mail: zorankopanja1961@gmail.com

Naziv preduzeca: Kopanja 2

Jevrejska 30, Novi Sad

Proizvodnja masina za prehranbenu industriju.

 

 

 

 

Samir Kalic

 

Osnovna misija preduzeća je da se inovativnim rešenjem i visokim kvalitetom proizvoda pozicionira na lokalnom i svetskom tržištu iznad konkurenenata sa proizvodima slične namene, pri čemu će se konkurentnost ostvariti kvalitetom i povoljnijom cenom

Naš tim čine vlasnik i zaposleni koji poseduju adekvatna znanja i iskustva u oblasti konstruisanja mašina, izrada mašina, automatizacije mašina, pneumatika, elektro tehnika, izrada kalupa alata (cnc obrada), IT tehnologije, social marketinga, autodesk inventor, CAD/CAM, konstruisanje mašina, izrada cnc mašina i dr. Mi smo tim koji konstantno razvija nove proizvode i ideje prateći potrebe krajnjih korisnika širom sveta. Savremeno tržište koje karakteriše dinamičan rast i konstantne promene, zahtevaju od preduzeća da se stalno razvija, pa se poseban fokus stavlja na stručno usavršavanje svih članova tima. Vlasnik preduzeća je odgovoran za razvoj novih ideja koji u saradnji sa inženjerima u preduzeću razvija projekat od inicijalne ideje do krajnjeg proizvoda, a na osnovu završnog projekta majstori vrše izradu, vršeći i kontrolu kvaliteta završnog proizvoda. Tim preduzeća čine mladi članovi, stručnjaci u svojoj oblasti, entuzijasti spremni za pronalaženje novih rešenja i realizaciju novih ideja i cilju razvoja novih proizvoda, a i samog poslovanja i pozicioniranje sopstvenih idejnih rešenja na globalnom tržištu.

Preduzeće je osnovano 1989. godine. Kompanija pokriva celokupni proces proizvodnje ambalaže, od dizajniranja dizajna, izrade 3D modela, izrade alata za pakiranje blistera, pakovanja proizvoda i slanja proizvoda direktno u prodajne lance i tržišta. Od 1989. do danas napravljeno je preko 700 alata za izradu raznih blister ambalaže. Sve mašine u proizvodnom pogonu takođe je projektovao i izgradio vlasnik kompanije. Prateći svetske trendove u proizvodnji, kompanija je u 2015. godini se preregistrovala. Svoje proizvode smo plasirali na tržište okolnih zemalja, Nemačke, Švajcarske,Australije.

PRIZNANJA

Tokom svog postojanja kompanija Palgari osvojila je mnogobrojne nagrade i priznanja iz različitih oblasti. Poslednja nagrada osvojena je na Tesla Festu koju je osvojio naš revolucionarni proizvod – inovativni ražnjić. Za isti proizvod dobili smo i WIPO nagradu (World Intelectual Property Organization) koja je još jednom potvrdila inovativnost našeg revolucionarnog ražnjićem. Na renomiranom Novosadskom Sajmu osvojili smo nagradu za “Najbolju INOVACIJU u Agrobiznisu”. Osvojili smo i prestižnu nagradu “King Michael of the 1st Romania”.

 

TELEFON  +381 61 65 02 444

E MAIL office@palgari.rs  saki21@gmail.com

http://www.palgari.rs

Adresa Franje Kluza 10a Novi Sad

Contact info
LOKACIJA
Kontaktirajte nas

  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.